Τελευταία Νέα :

22 Ιουνίου 2011

Δύο ελληνικά σχολεία στην Ολυμπιάδα ρομποτικής!

Μία από τις 36 χώρες που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα ρομποτικής, που θα γίνει στις 18-20 Νοεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι, θα είναι και η Ελλάδα, η οποία θα εκπροσωπηθεί από δύο σχολεία της επαρχίας: το 2ο δημοτικό σχολείο Αμύνταιου και το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας. 

Τα δύο σχολεία κατάφεραν να διακριθούν στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που διεξήχθη το Σάββατο στην Αθήνα.

Το 2ο δημοτικό Αμύνταιου, που συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό, κατάφερε να εκτελέσει σε 30 δευτερόλεπτα την αποστολή του. Το ρομποτάκι της σχολικής ομάδας έπρεπε να βρει την έξοδο ενός λαβύρινθου και να συγκεντρώσει στην πορεία του τρεις μπάλες του πινγκ - πονγκ. 

Αντίστοιχα, η ομάδα Λυκείου της Πτολεμαϊδας, που έχει συμμετάσχει και στις δύο προηγούμενες Ολυμπιάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής, εκτέλεσε με επιτυχία το δικό του σενάριο σε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης. Το ρομποτάκι της ομάδας των εφήβων ταξινόμησε τους κύβους που προορίζονταν για ανακύκλωση, ανά μέγεθος και χρώμα.

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 70 ομάδες από σχολεία όλης της χώρας. Το κάθε σχολείο είχε τα ίδια υλικά (τουβλάκια lego, τέσσερις αισθητήρες και τρεις κινητήρες) για την κατασκευή του ρομπότ, που μπορούσε να αξιοποιήσει όπως ήθελε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.