Τελευταία Νέα :

27 Ιουνίου 2011

Το colpo grosso του δεύτερου πακέτου διάσωσης

Το Αγγλικό think tank Open Europe δημοσίευσε μια εργασία (paper) με τίτλο: ”Εγκαταλείποντας το πλοίο: Καιρός να σταματήσουμε να σώζουμε την Ελλάδα?” το οποίο συνοψίζει όλα τα ισχυρά δεδομένα που είναι σε όλους γνωστά, σχετικά με το γιατί η συνέχιση της διάσωσης της Ελλάδας είναι η χειρότερη δυνατή απόφαση για την Ευρώπη, η οποία είναι μόνο χρήσιμη στο να εμποδίσει την Ευρωπαϊκή τραπεζική ολιγαρχία να βιώσει ένα Event of Actual Loss (να δημιουργηθεί ένα γεγονός που θα προκαλέσει ισχυρές ζημιές).

Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι πρέπει να ανησυχούν για το τι συμβαίνει στην Αθήνα, είναι το γεγονός ότι μέχρι το 2014, σύμφωνα με το Open Europe, σχεδόν τα δύο τρίτα του Ελληνικού χρέους θα ανήκει στους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Μέσω των προγραμμάτων διάσωσης, τα επονομαζόμενα επίσημα δάνεια (κρατικά – που στηρίζονται στους φορολογούμενους) αντικαθιστούν σταδιακά τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα. ”Υπολογίζουμε ότι σήμερα κάθε νοικοκυριό στην Ευρωζώνη έχει εγγυηθεί για 535 ευρώ Ελληνικού χρέους. Παρ’ όλ’ αυτά μέχρι το 2014 και αν ακολουθήσει και δεύτερο πακέτο διάσωσης, το ποσό αυτό θα εκτοξευθεί στα 1.450 ευρώ ανά νοικοκυριό. Το κόστος των Ευρωπαίων φορολογούμενων σε κατά τα άλλα μια σίγουρη πτώχευση, θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, κάνοντας το δεύτερο πακέτο διάσωσης περισσότερο επίμαχο από κάθε άλλο πακέτο στήριξης της Ευρωζώνης.” Δείτε εδώ όλη την εργασία του Open Europe από όπου και πήραμε του δύο πιο κάτω πίνακες.

Πίνακας μεριδίων χρέους (σε ποιόν οφείλουμε) το 2010


…και αντιστοίχως το 2014.


Όπως βλέπετε με το δεύτερο πακέτο διάσωσης ελαχιστοποιείται η έκθεση του ξένου ιδιωτικού τομέα (τράπεζες εξωτερικού) από 42% σε 12%.

Επιπλέον μικρότερη θα είναι και η έκθεση του Ελληνικού ιδιωτικού τομέα αό 32% σε 24%.

Αντίθετα αυξάνει κατακόρυφα η έκθεση του επίσημου τομέα (κρατικά δάνεια με την εγγύηση των φορολογούμενων) από 26% σε 64%.

Το colpo grosso λοιπόν, είναι απλό: Βλέποντας ο ιδιωτικός τραπεζικός τομέας ότι αν η έκθεση στο Ελληνικό χρέος παραμείνει ως έχει θα αναγκαστούν να χάσουν ένα σωρό λεφτά από μια πτώχευση της χώρας, τρέχουν όλοι να συμφωνήσουν το δεύτερο πακέτο διάσωσης το οποίο θα αλλάξει τα δεδομένα και σε περίπτωση πτώχευσης αυτοί που θα χάσουν θα είναι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι και όχι οι ιδιωτικές τράπεζες.

Επειδή λοιπόν έχουν σίγουρη την πτώχευση και επειδή οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να πληρώσουν τα CDS, έβαλαν τους φίλους τους στην Ευρώπη να μεταφέρουν το χρέος από τον ιδιωτικό τομέα, στον κρατικό! Με αυτόν τον τρόπο όλοι είναι ευχαριστημένοι (εκτός από τον ‘Ευρωπαίο’ φορολογούμενο φυσικά).

Kotsarikos με πληροφορίες από το zerohedge και το Open Europe

Σχόλιο: Ήταν δεδομένο από την πρώτη στιγμή και όλοι το λέγανε βέβαια, ότι γίνεται μια προσπάθεια μετακύλισης του δημοσίου μας χρέους από τους ιδιώτες, στους Ευρωπαίους πολίτες. Έτσι αν πραγματοποιηθεί το ανωτέρω σενάριο, σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να δηλώσουμε στάση πληρωμής του χρέους μας σε κάποια στιγμή στο μέλλον και αν γίνει αυτό θα είναι απέναντι μας πλέον όλη η Ευρώπη και όχι μερικοί ιδιώτες κερδοσκόποι!!! 
Τέλειο σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.