Τελευταία Νέα :

13 Ιουλίου 2011

Μάθετε γιατί "παραίτησαν" τον πρόεδρο του Ε.Φ.Ε.Τ.

Την Δευτέρα 11/7/2011, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΠΟΜΕΚ) έλαβε την πληροφορία ότι ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση διότι αρνήθηκε να ανακαλέσει την απόσυρση των δύο προϊόντων της γερμανικής αλυσίδας LIDL τα οποία βρέθηκαν μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E-COLI. 
Διαπιστώθηκε μεν ότι το στέλεχος που εντοπίστηκε δεν είναι το ίδιο με αυτό που προκάλεσε τους θανάτους στη Γερμανία αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο. Οι ποσότητες αυτών των προϊόντων έχουν αποσυρθεί από τα ράφια του σούπερ μάρκετ αλλά δεν έχουν καταστραφεί. Η γερμανική αλυσίδα πιέζει για επιστροφή τους στην κατανάλωση.

Οι Ενώσεις Καταναλωτών προκειμένου να προστατευθούν τα οικονομικά συμφέροντα και πρωτίστως η υγεία των καταναλωτών ζητάμε:


1. άμεση καταστροφή των μολυσμένων προϊόντων διότι δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της υγείας και της ζωής των καταναλωτών,


2. ανάκληση της παραίτησης του προέδρου του ΕΦΕΤ κ. Γιώργου Νυχά, διότι πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν τη δουλειά τους,

 
3. οι καταναλωτές να σταματήσουν τις αγορές τους από το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ μέχρις ότου πραγματοποιηθούν τα δύο πρώτα αιτήματα μας.

 
ΠΑΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Έβγαλαν τον καθηγητή του ΓΠΑ και έβαλαν τον Τεχνολόγο Ναυπηγό στον ΕΦΕΤ


Το βιογραφικό του Γεώργιου Νυχά


Ο κ. Νυχάς είναι απόφοιτος (1979) της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και απέκτησε το 1984, Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Bath του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αργότερα πραγματοποίησε στο ίδιο Πανεπιστήμιο μεταδιδακτορικές σπουδές (1988-1990). Από το 1994 διδάσκει το γνωστικό αντικείμενο ‘Μικροβιολογία Τροφίμων’ και είναι Δντης του εργαστηρίου Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, ενώ το 1997 εξελίχθηκε στην βαθμίδα του Καθηγητή. Έχει συντονίσει (4) και συμμετάσχει (32) σε ερευνητικά ανταγωνιστικά προγράμματα όπου η ερευνητική του δραστηριότητα του εντοπίζονται σε θέματα ποσοτικής μικροβιακής οικολογίας και της συμπεριφοράς (φυσιολογία, κινητική, επιβίωση, ασφάλεια) εν γένει των παθογόνων και μη μ/ο στα τρόφιμα.
 
Είναι μέλος (1) της Ευρωπαϊκής Αρχής Έλεγχου Τρόφιμων (2) Editorial Board of Applied Environmental Microbiology (3) Editorial Board of Journal Food Protection . 
Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 160 άρθρα σε περιοδικά του SCI (70), κεφάλαια σε εξειδικευμένα βιβλία (12) και πρακτικά διεθνών συνεδρίων (80). Οι εργασίες του έχουν αναφερθεί περισσότερο από 700 φορές μέχρι τώρα.
Περισσότερα στο Γεωπονικό Παν/μιο ΑθηνώνΒιογραφικό Γιάννη Μίχα 
Ο Γιάννης Μίχας γεννήθηκε το 1954 στο Κυριάκι του Νομού Βοιωτίας, από τον Δημήτρη και τη Γαρυφαλλιά Μίχα.

Σπούδασε Τεχνολόγος Ναυπηγός στην Ανωτέρα Σχολή Ναυπηγών Πειραιά, απ’ όπου αποφοίτησε το 1978.

Εργάστηκε ως Ναυπηγός στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ασχολείται επαγγελματικά και με την ζωγραφική, έχοντας κάνει τα πρώτα του βήματα κοντά σε μεγάλους Έλληνες ζωγράφους, ανάμεσα στους οποίους ο Κ. Ηλιάδης. Είναι τακτικό μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Υπήρξε μέλος της Γραμματείας της «Κίνησης της Ακρόπολης για την Ειρήνη και τον Πολιτισμό» και μέλος της Διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Ε.

Συμμετείχε ενεργά, μέσα από την κοινωνική του δράση, στη λειτουργία Παραρτήματος του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. στον Πειραιά, του Γραφείου Ενημέρωσης Ανέργων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και του Γραφείου Ενημέρωσης Οικονομικών Μεταναστών.

Συμμετείχε, σαν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Ε.Κ.Π), με προτάσεις - παρεμβάσεις στην προσπάθεια σωτηρίας της ναυπηγο-επισκευαστικής ζώνης και εργάστηκε για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτικών και την ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας.

Επεδίωξε την εφαρμογή ολοκληρωμένων πολιτικών για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και την παιδεία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και των Νησιών.

Επί 13 έτη διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π. Α.Ε.) και Αναπληρωτής Πρόεδρος (ως εκπρόσωπος της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής), πρωτοστατώντας στην δρομολόγηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων του Οργανισμού.

Έχει διατελέσει μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.).

Με την Πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, οπότε και ενετάχθη στην Αντιδικτατορική Οργάνωση του «Ρήγα Φεραίου», μέσα από τη οποία ανέπτυξε πολιτική δράση και κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης.

Από το 1978 συνέχισε την δράση του μέσα από τις οργανωμένες τάξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έχει διατελέσει Γραμματέας της ΠΑ.Σ.Κ.Ε. Πειραιά. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ. και από το 2009 μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Π.Α.Σ.Ο.Κ.

Οι πολιτικές και κοινωνικές του ανησυχίες μετατράπηκαν σε ενεργό συνδικαλιστική δράση στο χώρο της δουλειάς του, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: διετέλεσε αντιπρόεδρος του Σωματείου «Τρίαινα» των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Επί τέσσερις συνεχόμενες τριετίες διετέλεσε Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Ε.Κ.Π) και Πρόεδρος της «Κίνησης Ειρήνης» Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Ελλάδας.

Στις εθνικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, με το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., και εξελέγη πρώτος επιλαχών.
Από το 2002, εξελέγη Νομάρχης Πειραιώς, με τον συνδυασμό «ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ». Έχει διατελέσει Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.).

Στις νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου του 2006 επανεξελέγη Νομάρχης Πειραιώς.

Είναι εκπρόσωπος της Ε.Ν.Α.Ε. στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Κογκρέσο Περιφερειακών Αρχών), Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αντιπρόεδρος της ad hoc Ομάδας Εργασίας Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Επικεφαλής της παράταξης «ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» στην Ε.Ν.Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.