Τελευταία Νέα :

25 Ιουλίου 2011

Τι κοινό έχει η Ελλάδα και η ...Βενεζουέλα;

Για να αντιληφθούμε καλύτερα το παιχδίδι των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης και πως αυτό το παιχνίδι συνδέεεται με τα γεωστρατηγικά συμφέροντα, αξίζει να δούμε αυτό: Η πρώτη υποψήφια χώρα για πτώχευση, μπροστά και από την Ελλάδα, είναι η Βενεζουέλα του Ούγκο Τσάβεζ, λόγω βέβαια της γνωστής μετωπικής κόντρας που έχει με τις ΗΠΑ και το γεγονός ότι έχει γίνει πόλος συσπείρωσης των χωρών που αντιτίθενται στην κηδεμονία των ΗΠΑ στη Νότιο Αμερική.

Ε, λοιπόν αυτή η χώρα για άλλη μια χρονιά στην ετήσια στατιστική αναφορά που εκδίδει ο Οργανισμός Κρατών Εξαγωγέων Πετρελαίου (ΟPΕC), πέρασε την Σαουδική Αραβία ως η χώρα με τα περισσότερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου!

Με βάση τα στοιχεία, η Βενεζουέλα διέθετε 296,5 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου το 2010, 40% αυξημένα σε σχέση με το 2009, τη στιγμή που η Σαουδική Αραβία διέθετε 264,5 δις βαρέλια.

Η Βενεζουέλα, το Ιράν και το Ιράκ είναι στην ομάδα των κρατών που αρνούνταν, εντός του OPEC, να υπερψηφίσουν την πρόταση αύξησης της παραγωγής πετρελαίου προκειμένου να διατηρηθούν οι τιμές χαμηλότερα ικαι να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη των χωρών τους.

Τέλος, η Βενεζουέλα είναι η τέταρτη κατά σειρά όγκου εισαγωγών από την οποία οι ΗΠΑ προμηθεύονται τις συνολικές ανάγκες σε πετρέλαιο, μετά τον Καναδά, τη Σαουδική Αραβία και το Μεξικό. Οι άλλες χώρες κατά σειρά είναι οι Νιγηρία, Ρωσία, Ιράκ, Κολομβία, Αλγερία, Ανγκόλα, Βραζιλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Παρθένοι Νήσοι, Νορβηγία και Ισημερινός.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.