Τελευταία Νέα :

28 Ιουλίου 2011

Πως θα "πεθάνει" ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός;

Στον ωκεανό θα ρίξουν μετά το 2020 τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι Ρώσοι, προκειμένου να μην αφήσουν “σκουπίδια” στο διάστημα, ανακοίνωσε προσφάτως η Ρωσική Υπηρεσία.

“Όταν ολοκληρώσει τον κύκλο του, θα αναγκαστούμε να τον βυθίσουμε. Δεν μπορούμε να τον αφήσουμε στην τροχιά, είναι ένα περίπλοκο και βαρύ αντικείμενο που θα αφήσει πίσω του πολλά σκουπίδια”, είπε ο επικεφαλής της Roskosmos, Βιτάλι Νταβίντοφ.

“Έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας ο διαστημικός σταθμός να χρησιμοποιηθεί μέχρι το 2020” πρόσθεσε.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται σε τροχιά περίπου 350 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη και πρόκειται για μια πλατφόρμα που φιλοξενεί επιστήμονες από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ιαπωνία και τον Καναδά.

Η λειτουργία του ξεκίνησε το 1998 και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να παραμείνει για 15 χρόνια, όμως όλες οι πλευρές συμφώνησαν αργότερα να παραμείνει μέχρι ο 2020.

Πριν από τον ISS, η Ρωσία είχε εγκαταστήσει τον διαστημικό σταθμό Mir το 1986 που κράτησε μέχρι το 2001, όταν και βυθίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το τι θα γίνει μετά το 2020, αν δηλαδή θα υπάρξει άλλος διαστημικός σταθμός παραμένει ακόμα άγνωστο.

Εικόνες μέσα από τον ISS:

ISS : Visite guidée by EnjoySpaceTV

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.