Τελευταία Νέα :

20 Ιουλίου 2011

Πως ποτίζουμε τα λουλούδια στις διακοπές; (vid)

Εάν θέλουμε να λείψουμε για μικρό χρονικό διάστημα και κανένας φίλος δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει στο πότισμα των φυτών μας, υπάρχουν 2 τρόποι που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα μας.

Η πρώτη λύση μπορεί να μας καλύψει για 2 έως 3 βδομάδες. Πρέπει να έχουμε προμηθευτεί φιτίλι (ένα ειδικό σωληνάκι) από ένα κατάστημα με κηπευτικά είδη το οποίο ουσιαστικά θα μεταφέρει το νερό στη γλάστρα μας.

Γεμίζουμε μια σακούλα με νερό και τη στηρίζουμε στο πλάι της γλάστρας. Βρέχουμε το φιτίλι καλά και τοποθετούμε τη μία άκρη στην σακούλα και την άλλη άκρη στο χώμα της γλάστρας. 

Βάζοντας ένα φιτίλι σε μια σακούλα έχουμε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια στο πότισμα της γλάστρας. Αν επιθυμούμε να έχουμε περισσότερο νερό αλλά ως συνέπεια και μικρότερη διάρκεια ποτίσματος, μπορούμε στην ίδια σακούλα βάλουμε δύο φιτίλια.

Εάν πρόκειται να λείψουμε μόνο για 5-7 ημέρες, γεμίζουμε ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό και το τοποθετούμε ανάποδα στο χώμα της γλάστρας σε βάθος 2-3 εκατοστών.
Δείτε το σχετικό βίντεο
Αυτόματο πότισμα για λίγες μέρες from diytv.gr on Vimeo.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.