Τελευταία Νέα :

13 Οκτωβρίου 2011

Στα 0,11 ευρώ το κόστος για το SMS εξαίρεσης από το ειδικό τέλος ακινήτων

Την έναρξη της υπηρεσίας υποβολής αίτησης εξαίρεσης από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Η υπηρεσία εξυπηρετεί τους δικαιούχους καταβολής μειωμένου τέλους (0,5€/τμ) καθώς και τους δικαιούχους απαλλαγής.

Οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην υπηρεσία για το Οικονομικό Έτος 2011 με την αποστολή ενός σύντομου μηνύματος (SMS). Το μήνυμα πρέπει να αναγράφει τα γράμματα ETA, κενό, τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) αυτού που δικαιούται την απαλλαγή, κενό και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ. Το μήνυμα πρέπει να αποσταλεί στον αριθμό 54160. Το κόστος του μηνύματος είναι 0,1107€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%.

Επισημαίνεται ότι το κόστος του μηνύματος αίτησης καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ότι ο φορολογούμενος δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση για τη χρήση της υπηρεσίας. Η υπηρεσία χρησιμοποιείται αντίστοιχα και για τους άλλους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ιδιοκτήτες που θα καταβάλουν μειωμένο τέλος (0,5€/τμ) είναι α) πολύτεκνοι (τέσσερα παιδιά και άνω) με εισόδημα μέχρι 30 χιλιάδες ευρώ καθώς και αυτοί που οι ίδιοι ή άτομα που προστατεύουν είναι ολικώς τυφλοί ή με βαριές κινητικές αναπηρίες που υπερβαίνουν σε ποσοστό το 80%. Επίσης, απαλλάσσονται από το τέλος άνεργοι ιδιοκτήτες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ή στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής εργασίας, ή στο λογαριασμό ανεργίας προσωπικού ημερησίων εφημερίδων ή τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Πρέπει συγκεκριμένα να είναι μακροχρόνια άνεργοι ή να έχουν επιδοτηθεί για τουλάχιστον έξι από τους δώδεκα τελευταίους μήνες.

Με την υποβολή έγκυρης αίτησης στην υπηρεσία μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2011, ο δικαιούχος ιδιοκτήτης, του οποίου η αίτηση θα γίνει δεκτή, εξασφαλίζει την ενσωμάτωση της απαλλαγής ή της έκπτωσης στον αμέσως επόμενο λογαριασμό ηλεκτρισμού. Για όσους υποβάλλουν εκπρόθεσμα την αίτησή τους μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2011 (λήξη της υπηρεσίας), και εφόσον αυτή γίνει δεκτή, η απαλλαγή ή η έκπτωση θα συμψηφιστεί στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη ΔΕΗ μετά την έγκριση της αίτησης.

Η ενημέρωση του δικαιούχου ιδιοκτήτη για το αποτέλεσμα της αίτησής του θα πραγματοποιείται μέσω αποστολής απαντητικού μηνύματος. Δικαιούχοι της απαλλαγής ή της έκπτωσης για τους οποίους δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα στοιχεία στη φορολογική τους δήλωση ή στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα κληθούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην εφορία.

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΑΜΟΥΘ; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΗ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ ΚΑΙ ΣΤΟ zougla.gr παρ'ότι εκθέτει έγκυρα και γνωστά ονόματα και αδιάσειστα στοιχεία περί της εγκυρότητάς τους. Ποιοι τα έχουν πάρει για να σωπαίνουν και πόσοι; Ποιοι και γιατί εμποδίζουν αυτούς που θέλουν να μιλήσουν για το θέμα; Γιατί η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος; Μήπως για να υποβιβάσει τη σημασία του θέματος; Γιατί η σελίδα σας είχε ρεπορτάζ για το θέμα και πήγα να μπω και το έχετε κατεβάσει; H απάντηση από τους αναγνώστες. Ο νοών νοείτο. Θα μπορούσε ολόκληρη η χώρα να ανασάνει και να ξεχρεωθεί. Αλλά οι μεγαλοκαρχαρίες που τα έχουν φάει δεν θα μας αφήσουν ποτέ να σηκώσουμε κεφάλι για να μας έχουν πάντα χαμηλά και στην ανάγκη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανάρτηση μας για το συγκεκριμένο θέμα δουλεύει κανονικά και θα τη βρείτε εδώ:
    http://anaggelioxoros.blogspot.com/2011/09/670.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.