Τελευταία Νέα :

6 Σεπτεμβρίου 2011

Συνετρίβη το πρώτο "τουριστικό" διαστημικό σκάφος

Tο τουριστικό διαστημικό σκάφος που αναπτύσσει ο Τζεφ Μπέζος, ο ελληνικής καταγωγής ιδρυτής της Amazon, απέτυχε σε μη επανδρωμένη δοκιμή λόγω μιας «αστάθειας» που εμφανίστηκε σε ύψος 13.700 μέτρων.

«Την περασμένη εβδομάδα χάσαμε το όχημα στη διάρκεια μιας δοκιμής ανάπτυξης, ενώ πετούσε με ταχύτητα Mach 1,2» παραδέχτηκε με καθυστέρηση ο Μπέζος, σε μήνυμα που αναρτήθηκε αργά την Παρασκευή στο δικτυακό τόπο της εταιρείας του, Blue Origin.

Όπως εξήγησε, η ομάδα εδάφους αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τον πυραυλοκινητήρα του σκάφους, το οποίο συνετρίβη στην έρημο, κοντά στο διαστημοδρόμιο της εταιρείας στο Τέξας.

Μετά την απόφαση της NASA να παροπλίσει τα διαστημικά λεωφορεία, η Blue Origin έγινε μία από τις ιδιωτικές εταιρείες που εξασφάλισαν συμβόλαια με την υπηρεσία, προκειμένου να αναλάβουν στο μέλλον τις μεταφορές φορτίων και πληρωμάτων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Πάντως το σκάφος που καταστράφηκε στη δοκιμή της περασμένης εβδομάδας δεν προοριζόταν για αποστολές της NASA, όπως διευκρινίζει η Wall Street Journal, η οποία είχε αποκαλύψει πρώτη το θέμα της αποτυχημένης δοκιμής. Το σκάφος είχε σχεδιαστεί για υποτροχιακές τουριστικές εξορμήσεις στο όριο του Διαστήματος, μια νέα αγορά για το μέλλον, στην οποία επενδύουν κι άλλες εταιρείες.

Η Blue Origin αναπτύσσει ξεχωριστά ένα υποτροχιακό σκάφος για πληρώματα, καθώς και ένα σκάφος για τη μεταφορά αστροναυτών σε τροχιά για λογαριασμό της NASA, διευκρίνισε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.