Τελευταία Νέα :

1 Σεπτεμβρίου 2011

Η CIA γνώριζε για τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους και απέτυχε να τις αποτρέψει;

Ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, στο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, ο Ρίτσαρντ Κλαρκ αποκάλυψε ότι η CIA γνώριζε για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, ο Κλαρκ ισχυρίζεται ότι ο τότε αρχηγός της CIA, Τζόρτζ Τένετ, καθώς και δύο στενοί του σύμβουλοι, είχαν πληροφορηθεί από τον Ιανουάριο του 2000 πως δύο Σαουδάραβες τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στη νότια Καλιφόρνια και προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση εναντίον στόχων σε αμερικανικό έδαφος.

Αντί να δράσουν όμως, επέλεξαν να τους στρατολογήσουν για λογαριασμό της CIA. Όταν το σχέδιο τους ναυάγησε, σύμφωνα με τον Κλακρ, έκαναν τις κατάλληλες μεθοδεύσεις ώστε το θέμα να μη γίνει γνωστό στο Λευκό Οίκο και να μην κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος, αμέλεια και όλα όσα θα μπορούσαν να τους προσάψουν.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Ρίτσαρντ Κλαρκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε, για ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί την ημέρα της επετείου, ενώ το θέμα ανέδειξε ο ενημερωτικός ιστότοπος «Daily Beast».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.