Τελευταία Νέα :

2 Σεπτεμβρίου 2011

Site παρακολουθεί αν δίνουν οι πλούσιοι λεφτά στις φτωχές χώρες

Η ιστοσελίδα του ΟΗΕ που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν ενα χρόνο, παρακολουθεί το αν οι πλούσιες χώρες τηρούν τη δέσμευσης τους να συγκεντρώσουν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια για να τα δώσουν στις φτωχότερες χώρες.

Το faststartfinance.org έχει εντάξει μέχρι στιγμής τις δεσμεύσεις έξι Ευρωπαίων δωρητών, ανάμεσα τους η Γερμανία και η Βρετανία.

27 είναι μέχρι στιγμής οι αποδέκτες, από το Μπαγκλαντές ως τα Νησιά Μάρσαλ.

Το 2009, στη σύνοδο της κορυφής για το κλίμα που έγινε στη Κοπεγχάγη, οι πλούσιες χώρες είχαν υποσχεθεί μια οικονομική βοήθεια της τάξης των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την περίοδο 2010 – 2012.

Σύμφωνα με τα αναπτυσσόμενα κράτη, οι δεσμεύσεις για τη χορήγηση της νέας βοήθειας αποτελούν ένα τεστ για το κατά πόσο προτίθενται να ηγηθούν του αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη οι πλούσιες χώρες, οι οποίες ευθύνονται για τις περισσότερες εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και μάλιστα σε περίοδο λιτότητας.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.