Τελευταία Νέα :

3 Οκτωβρίου 2011

Η χρεοκοπία της Ελλάδας τους κοστίζει ...2 τρίς ευρώ!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπιλντ» μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πρακτικά σχεδόν αδύνατη τη δεδομένη στιγμή. Συγκεκριμένα, στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας, δημοσιεύεται απόρρητη έκθεση του αμερικανικού Ινστιτούτου Stratfor, σύμφωνα με την οποία μια Ελληνική χρεοκοπία θα στοιχίσει στην Ε.Ε. περίπου δύο τρισεκατομμύρια ευρώ. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η έκθεση κυκλοφορεί σε ανώτατους κύκλους της αμερικανικής πολιτικής, ενώ οι αναλυτές του Stratfor είναι γνωστοί για τις στενές σχέσεις τους με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Αρχικά, στην έκθεση απαξιώνονται και χαρακτηρίζονται μη ανταγωνιστικοί οι τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού και αναφέρεται ότι για το λόγο αυτό η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος προς την Τουρκία. Εκτιμάται επίσης ότι για να επιβιώσει το ευρώ η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη, ωστόσο αυτό κρίνεται πρακτικά αδύνατο τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς δεν υπάρχουν τα κεφάλαια που θα χρειαστούν ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ελληνικής χρεοκοπίας για την υπόλοιπη Ευρώπη!

Η έκθεση αναφέρει ότι «την ημέρα που η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ, θα χρειαστεί ένα ταμείο που να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τρία ζητήματα:

• Πρώτον, η Ευρώπη χρειάζεται περίπου 400 δισ. ευρώ για να προστατεύσει άλλα κράτη από τη μετάδοση της κρίσης, δηλαδή τις χώρες στις οποίες η Ελλάδα είναι χρεωμένη.

• Δεύτερον, χρειάζονται περίπου 800 δισ. ευρώ για να παρεμποδιστεί η κατάρρευση ευρωπαϊκών τραπεζών, σε Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία. Οι τράπεζες θα χρειάζονταν φρέσκο χρήμα πολλών δισεκατομμυρίων για να εξασφαλίσουν τις καταθέσεις.

• Τρίτον, θα δημιουργούνταν αναταραχή στις χρηματαγορές. Η Ιταλία -όπως και η Ελλάδα- διατρέχει τον κίνδυνο να καταρρεύσει. Για να σωθεί η Ιταλία, θα απαιτούνταν άλλα 800 δισ. ευρώ.

Έτσι, το Ταμείο για τη διάσωση της Ευρώπης θα έπρεπε να διαθέτει πάνω από 2 τρισ. ευρώ. Όσο δεν υπάρχει ένα τέτοιο ταμείο, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκλειστεί από το ευρώ, καταλήγει η έκθεση της Stratfor.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.