Τελευταία Νέα :

1 Οκτωβρίου 2011

Να και μια καλή ιδέα από την Ευρώπη.

Φόρο στα λίπη επέβαλε η Δανία

Η πρώτη χώρα που επιβάλλει φόρο στα λίπη έγινε από σήμερα η Δανία έπειτα από μια εβδομάδα κατά την οποία οι καταναλωτές για να εξοικονομήσουν χρήματα έκαναν προμήθειες βουτύρου, πίτσας, κρέατος και γάλακτος.

Ο νέος φόρος, που θεωρείται ως μέτρο για την καταπολέμηση της κατανάλωσης λίπους, προβλέπει την επιβολή φόρου 16 κορωνών (2,15 ευρώ) ανά χιλιόγραμμο για τα κορεσμένα λίπη. Αυτό θα ισχύει για όλα τα προϊόντα που περιέχουν κορεσμένα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των προ-μαγειρευμένων φαγητών.

"Αμφιβάλλω αν αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία, είναι απλά ένας συμπληρωματικός φόρος", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Δανικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών (DI), η Γκίτε Χεστεχάβε. "Απ' όσο γνωρίζουμε, η Δανία είναι η πρώτη χώρα που επιβάλει φόρο στο λίπος", σημείωσε

Κατά την εβδομάδα πριν από την εφαρμογή του φόρου αυτού οι Δανοί "άδειασαν" κυριολεκτικά τα σουπερμάρκετ.

"Έπρεπε να κάνουμε αποθέματα τόνων βουτύρου και μαργαρίνης για να είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος του ομίλου γαλακτοκομικών προϊόντων Arla Distribution, ο Σέρεν Γιόργκενσεν.

"Η εβδομάδα ήταν αρκετά χαοτική, με πολλά κενά ράφια. Οι άνθρωποι έχουν γεμίσει τους καταψύκτες τους", επιβεβαίωσε ένας υπεύθυνος ενός ανεξάρτητου σουπερμάρκετ στην Κοπεγχάγη, ο Κρίστιαν Γιένσεν. "Στην πραγματικότητα, δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει τίποτα...οι άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν ένα γλυκό θα το αγοράσουν. Απλά κάνοντας το τώρα, κάνουν οικονομία", σημείωσε.

2 σχόλια:

  1. Και πολύ καλά έκαναν... όχι σαν εμάς που τρώμε όλο junk, γινόμαστε σα βόδια και μετά τρέχουμε στους πλαστικούς για κοιλιοπλαστικές και λιποαναρροφήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λες να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την υγεία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.