Τελευταία Νέα :

13 Οκτωβρίου 2011

Εξωφρενικό: Λιποθυμούν παιδιά στα σχολεία της Αθήνας, λόγω ασιτίας

Σοκ έχουν προκαλέσει τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Α' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της Αθήνας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Δασκάλων, η ανέχεια ορισμένων μαθητών έχει οδηγήσει ακόμα και σε λιποθυμίες εξαιτίας της ασιτίας.

Η ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα LIFO, κάνει λόγο για αυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής, αλλά και κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος. 

«Είναι η επιτακτική ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των σωματείων και φορέων της περιοχής για την ανάσχεση της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Προφανώς έχουμε φτάσει στην εποχή όπου τα παιδιά στα σχολεία θα πεινάνε», δηλώνει στο newsbomb.gr το μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Δημήτρης Μπράτης.

«Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πολύ δύσκολη, βλέπετε καθημερινά τι γίνεται. Θεωρώ ότι η εποχή που τα παιδιά στα σχολεία θα πεινάνε, δεν είναι δυστυχώς πολύ μακριά», δήλωσε στο newsbomb.gr ο κ. Μπράτης.

Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία.

«Να προωθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου.

1 σχόλιο:

  1. Πολλοί αναρωτιούνται ποιοι είναι οι πιο αδικημένοι από αυτά τα μέτρα την τελευταία διετία: οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, τα μεγαλοστελέχη, τα μεσαία εισοδήματα, ποιος;
    Τελικά πιστεύω ότι αυτοί που θα υποστούν τα μεγαλύτερη «ζημιά» είναι δυστυχώς οι νέες γενιές, οι οποίες στα αμέσως επόμενο διάστημα και για αρκετά χρόνια θα πεινάσουν, δεν θα εκπαιδευτούν όπως θα έπρεπε, δεν θα έχουν τα απαραίτητα γονικά εφόδια, την απαραίτητη οικογενειακή ηρεμία και πολλά άλλα. Τα παιδία μας θα είναι μια «υποτιμημένη» γενιά.
    Μακάρι όλα να τελειώσουν γρήγορα και ανώδυνα, η Ελλάδα και οι Έλληνες να βρουν τον δρόμο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.