Τελευταία Νέα :

15 Οκτωβρίου 2011

Νέος πολιτικός φορέας από αποστράτους Αξιωματικούς του Στρατού.

• Απόστρατοι από όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται για τον πολιτικό στίβο.
• Το ιδρυτικό προσκλητήριο του νέου κόμματος υπογράφεται από 22 απόστρατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι είναι όλοι απόφοιτοι της Τάξης του 1981 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Ένα νέο πολιτικό κόμμα δημιουργούν Έλληνες απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού. Το κόμμα, το οποίο στις «αγκαλιές» του βάζει αξιωματικούς και άλλων Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και απλούς πολίτες έρχεται για να δώσει, όπως λένε οι ιδρυτές του, την απάντηση στα «θέλω» του ελληνικού λαού. Οι αξιωματικοί το ίδρυσαν επειδή, όπως... λένε, «δεν πάει άλλο. Η Ελλάδα χρειάζεται κάτι καινούργιο». Το κόμμα αυτό έχει στόχο «τον τερματισμό του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος εξουσίας», επισημαίνει στην "PRESS Time" ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του, ανώτατος αξιωματικός εν αποστρατεία, Νίκος Αλικάκος, ενώ τονίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανένα κόμμα της Βουλής καθώς τον οδηγεί στην παραζάλη.

Στις 21 Νοεμβρίου το υπό δημιουργία κόμμα θα ανακοινώσει επίσημα την ίδρυση του. Η ημερομηνία που επέλεξαν οι απόστρατοι αξιωματικοί για την μεγάλη συγκέντρωση του Νοεμβρίου είναι σημαδιακή: Το 1940 ο ελληνικός στρατός απελευθέρωσε το Λεσκοβίκι και την Κορυτσά. Στην συγκέντρωση όπου το νέο κόμμα θα δώσει την ιδρυτική διακήρυξη αλλά και το πρόγραμμα του αναμένεται να καταφθάσουν εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα. Το ιδρυτικό προσκλητήριο του νέου κόμματος υπογράφεται από 22 απόστρατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, απόφοιτους της Τάξης του 1981 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

«Δεν πάει άλλο» φωνάζουν καιρό τώρα οι Έλληνες πολίτες. Πάνω σε αυτή τη φράση φαίνεται πως «πάτησαν» οι εμπνευστές του κόμματος αυτού, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι όπως δείχνουν να δώσουν ένα τέλος στην σημερινή κατάσταση, εφόσον ο λαός τους δώσει την ψήφο τους.

Ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής και αξιωματικός εν αποστρατεία -υποστράτηγος Νίκος Αλικάκος μιλάει στην "PRESS Time" για τα λάθη της κυβέρνησης, τον λόγο που ίδρυσαν το «Κόμμα Ελλήνων Αξιωματικών» και τους στόχους τους. Νωρίτερα, στις 18 Σεπτεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τα μέλη του θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν την προώθηση των διεργασιών για την ίδρυση.

Για το κόμμα

Όπως μας αναφέρει ο κ. Αλικάκος οι πολίτες συναισθάνονται ότι «πέθανε» το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και ότι η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. «Η χώρα χρειάζεται ένα καινούργιο κόμμα», λέει ο κ. Αλικάκος και συμπληρώνει: «Ανεξάρτητα από αν αυτό το νέο κόμμα είμαστε εμείς ή κάποιο άλλο. Δεν έχουμε φίλτρα ούτε δεξιά ούτε αριστερά», σημειώνει ο κ. Αλικάκος για την ιδεολογία του νέου κόμματος και λέει χαρακτηριστικά ότι πρέπει ο καθένας να κάνει για την πατρίδα ότι αισθάνεται. «Η πρόθεσή μας είναι να αναπτύξουμε συνδυασμούς υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα», εξηγεί ο πρόεδρος εκ μέρους όλων των μελών του υπό σύσταση πολιτικού μηχανισμού, του οποίου η ίδρυση έχει ως πρώτο και μοναδικό στόχο να εμπνεύσει το αίσθημα της ελπίδας, της ασφάλειας, της ικανότητας και της προοπτικής στους Έλληνες πολίτες. Όπως μας εξηγεί στη συνέχεια ο κ. Αλικάκος, το νέο κόμμα δεν θα διεισδύσει στον χώρο των εν ενεργεία στρατιωτικών. «Απευθύνεται όχι μόνο σε απόστρατους αλλά και σε όλους τους ελεύθερους πολίτες». Επίσης, καλεί όλους τους εν αποστρατεία αξιωματικούς του Στρατού, Πολεμικού Ναυτικού, Πολεμικής Αεροπορίας, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος, Λιμενικού Σώματος αλλά και όλους τους πολίτες που θέλουν να προχωρήσει το έθνος να γίνουν μέλη του νέου κόμματος.

«Είμαστε πάρα πολύ καλά οργανωμένοι θα μορφοποιηθούμε και θα δώσουμε απαντήσεις. Γιατί ο λαός αναρωτιέται πού πήγαν οι ένοχοι και γιατί το σύστημα τους καλύπτει. Υπάρχουν ένοχοι και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Απλοί πολίτες

Οι πολίτες είναι αυτοί που θα δώσουν την «ψήφο» εμπιστοσύνης ώστε το κόμμα να αποκτήσει δύναμη. Οι πολίτες έπαψαν να έχουν εμπιστοσύνη πλέον στην κυβέρνηση και η ανησυχία τους για το μέλλον της χώρας τους «σπρώχνει» στα νέα κόμματα. Από την άλλη, τόσο οι απόστρατοι τόσο οι εν ενεργεία στρατιωτικοί έχουν «γονατίσει» από τα μέτρα της κυβέρνησης και αυτό αυτόματα δημιουργεί για το νέο κόμμα μεγάλη δεξαμενή άντλησης ψήφων.

«Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά στην έντονη και διάχυτη επιθυμία πλήθους αποστράτων αξιωματικών των Ε.Δ. και Σ.Α. για πολιτική δραστηριοποίηση», αναφέρουν στην ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος οι απόστρατοι αξιωματικοί και συνεχίζουν παρακάτω: «Την επιθυμία των απλών πολιτών που έχουν το συνταγματικό και νόμιμο δικαίωμα και υπό τις σημερινές περιστάσεις ένα νέο κόμμα αποτελεί εθνική ανάγκη. Πρόκειται περί πρωτοφανούς ενέργειας στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδας», γράφει η ανακοίνωση ενώ παρακάτω τονίζει: «Βασίζεται στις κοινές αντιλήψεις και εθνικές πεποιθήσεις της διακριτής κατηγορίας πολιτών, η οποία προσδιορίζεται στο σώμα του Ελληνικού Λαού». Η ανακοίνωση υπογράφεται από 22 απόστρατους αξιωματικούς: Ο Δημήτριος Ζηκούλης, ο Γεώργιος Καραγιάννης, ο Γεώργιος Καρράς, ο Γεώργιος Κεχαγιάς, ο Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, ο Πάτροκλος Λυμπερόπουλος, ο Ανδρέας Μετζελόπουλος, ο Στέργιος Μουχτάρης, ο Κωνσταντίνος Μυστακίδης, ο Βασίλειος Πανταζής, ο Φώτιος Ρίζος, ο Γεώργιος Ροΐδοδήμος, ο Ανάργυρος Σαρήπαππας, ο Χαράλαμπος Σαρρής, ο Γεώργιος Σκουντής, ο Δημήτριος Τόγκας, ο Κυριάκος Φίλιος, ο Γεώργιος Φωτόπουλος, ο Στυλιανός Χουβαρδάς, ο Ιωάννης Χύτας και ο Γεώργιος Ψαραδέλλης.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: «Μαζεύουν» νέα μέλη κάθε μέρα

Εντυπωσιακή ήταν η θερμή υποδοχή των απόστρατων αξιωματικών από τους πολίτες. Το κάλεσμά τους για μια πρώιμη συνάντηση είχε μεγάλη ανταπόκριση σε δεκάδες πολίτες οι οποίοι παρευρέθηκαν στις συγκεντρώσεις του υπό δημιουργία κόμματος ώστε να ακούσουν την διακήρυξη των προγραμματικών τους θέσεων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Άλσους Ελληνικού Στρατού, στο Πάρκο Γουδί ανήμερα του εορτασμού της Παναγίας και έδωσαν το «παρών» περισσότερα από 250 άτομα. Η μέρα και η τοποθεσία που επέλεξαν οι απόστρατοι αξιωματικοί δεν είναι τυχαία: Την ίδια ακριβώς μέρα και στον ίδιο χώρο πριν 98 χρόνια οι αξιωματικοί του Στρατιωτικού Συνδέσμου Στρατού και Ναυτικού, είχαν πραγματοποιήσει μια ιδιαίτερα τολμηρή συγκέντρωση στους στρατώνες της Στρατιωτικής Πόλεως στο Γουδί, η οποία αποδείχτηκε καταλυτική για τη νεότερη ελληνική ιστορία των αξιωματικών του Στρατιωτικού Συνδέσμου.

Μεγάλη ανταπόκριση είχε και η συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη στις 15 Αυγούστου. Έκπληξη στα μέλη του νέου πολιτικού κόμματος ήταν η συγκέντρωση στην Λάρισα. Εκεί παρευρέθηκαν όχι μόνο απόστρατοι και πολίτες από τη Λάρισα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες πολλές πόλεις όπως τα Γιάννενα και οι Σέρρες. Οι στρατιωτικοί, οι απόστρατοι όλων των σωμάτων ασφαλείας αλλά και όσοι πολίτες πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις χειροκροτούν την κίνηση των απόστρατων αξιωματικών ενώ πολλοί εγγράφονται ως νέα μέλη καθημερινά.


Πηγή

5 σχόλια:

 1. και αναρωτιόμουν ποιοί θα υπογράψουν τον Αττίλα 3, τώρα που ψοφησε ο Ιωαννίδης και Καραμανλής(θείος).
  Τελικά σε αυτή τη χώρα όλα τα κανονίζουν οι Πρεσβείες...
  Καημένη Ελλάδα..
  Καημένη Κύπρος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. συμμετέχω κι επικροτώ κάθε νέα πρωτοβουλία που σκοπό έχει
  1ον. να απαλλάξει τη χώρα από τη συμμορία των ΕΦΙΑΛΤΩΝ ζερ-
  βόδεξης προέλευσης.2ον.Να αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψη του ελληνικού λαού πανταχόθεν.3ον.Την κοινωνική και έντιμη ανάταξη αυτού του λαού.4ον.Να αποκαταστήσει την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων.5ον.Να κάμει πράξη το,
  "ΕΛΛΑΣ,ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ".
  Από την "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΓΕΝΗΣΗ"
  Γ.Π.ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απάντηση στον ανώνυμο περί "ΑΤΤΙΛΑ"
  Γιατί φίλε εξαιρείς τον Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου,όταν αυτός ο άνθρωπος έκαμε βίωμα του την προδοσία,πρόδωσε τους
  φίλους,τους συναγωνιστές του,την πατρίδα του.
  1ον.1936-1940 κατέδωσε τους ομοιδεάτες του Ν.Ζαχαριάδη και λοιπούς στη χούντα του Μεταξά,αυτοί πήγαν στη στενή κι αυτός στην Αμερική έχοντας μπαμπά νομάρχη και μάλιστα πληρωνόταν από το ελληνικό κράτος.'Οταν οι Έλληνες έχυναν ποταμούς αίματος,ιδρώτα και δακρύων στα βουνά της Αλβανίας
  και όπου αλλού αυτός παρέμενε ασφαλής και μακριά από τους αγώνες.
  2ον.1963-1965 υπουργός όντας στη κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου με το πατέρα του πρωθυπουργό αυτός με κάοια στελέ-
  χη της ΕΔΑ (ονόματα υπάρχουν)μηχανορραφούσε στο σπίτι του
  στη Φιλοθέη για πραξικοπηματικές ενέργειες σε βάρος του πατέρα του και να αναλάβει αυτός την εξουσία,όμως τον πρόλαβε ο κύριος ανταγωνιστής του,ο άλλος δελφίνος της εποχής Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
  3ον.Απρίλιος 1967 σε πλήρη συνεννόηση με τον πνευματικό
  αδελφό του και αρχηγό της χούντας Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ "δραπέτευσε" τάχα στο εξωτερικό και που,στην Αμερική βεβαίως όπου του παρείχε άσυλο η ΙΕΧΩΒΙΤΙΚΗ οικογένεια της γυναίκας του ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ.
  4ΟΝ.1979-1981 ΣΥΜΦΩΝΊΑ με τον Κ.Καραμανλή τον θείο γισ κλείσιμο και φυσικά κουκούλωμα του φακέλου "ΚΥΠΡΟΣ".
  1985."ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ" και μας πήρε ο διάβολος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποδεδειγμένη αγάπη για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες. Μακάρι να ευοδωθεί η προσπάθεια, άλλα προβλέπω να τους "φάνε στη στροφή" τα "παπαγαλάκια"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αν ήταν κανένα κόμμα από ψευτοεπαναστάστες, οικολόγους, «διαφορετικούς», εναλλακτικούς, μπάσταρδους, πισωγλέντηδες κ.λ.π. θα γινόταν χαμός στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Σας φοβούνται όμως γι’ αυτό δεν λένε τίποτα. Μόνο το kontra channel ανέφερε χθες το βράδυ το γεγονός, απ’ όσο μπορώ να γνωρίζω.
  Γερά…

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.