Τελευταία Νέα :

26 Οκτωβρίου 2011

Το Μνημόνιο έχει και άλλες προεκτάσεις, όχι μόνο οικονομικές...

Βγαίνουν σιγά-σιγά όλα στη δημοσιότητα, όχι βέβαια από τους ανευθυνο-υπεύθυνους που έπρεπε να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό.

Δέσμευση μέσω μνημονίου για την αναγνώριση τίτλων κολεγίων.

Ο Επίτροπος Michel BARNIER αποκαλύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί μέσω του μνημονίου για την αναγνώριση τίτλων κολεγίων σε απάντηση που έδωσε σε πρόεδρο κολλεγίου.

Ο κ. Barnier ανέφερε τα ακόλουθα:
"Σχετικά με το Νόμο περί Κολεγίων, επιβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του είναι σε διάλογο με τις Ελληνικές Αρχές, οι οποίες έχουν κάνει προτάσεις για τροποποίηση της νομοθεσίας, μη παραλείποντας το αυστηρό σχόλιο ότι εάν οι τροποποιήσεις δεν κριθούν ικανοποιητικές δεν θα διστάσει να προτείνει στο Κολέγιο των Επιτρόπων την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ε.Ε.

Όσον αφορά στο Νόμο 3328/2005 (ΔΟΑΤΑΠ) ανέφερε ότι οι Ελληνικές Αρχές έστειλαν προσφάτως ένα προσχέδιο Νόμου το οποίο εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν διευκρινίζοντας ότι και σε αυτό το θέμα, εάν το περιεχόμενο δεν κριθεί ικανοποιητικό, η Επιτροπή μπορεί να προχωρήσει σε επιπρόσθετα μέτρα. 

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί δια του Μνημονίου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011 να υιοθετήσει νομοθεσία για την τροποποίηση του νόμου 3328/2005 προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι κάτοχοι διπλωμάτων από παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων από άλλα κράτη μέλη στην Ελλάδα έχουν το δικαίωμα να εργαστούν στην Ελλάδα, αντιστοίχως, υπό τους ίδιους όρους με τους κατόχους των ελληνικών πτυχίων."

Αυτό σημαίνει ότι, η Ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύεται δια του Μνημονίου, να αναγνωρίζει ακαδημαϊκά τους τίτλους που χορηγούν παραρτήματα Πανεπιστημίων άλλων κρατών μελών της ΕΕ στην Ελλάδα εξ`ου και το υποβληθέν προσχέδιο Νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.