Τελευταία Νέα :

13 Νοεμβρίου 2011

"Καλώς τα μάτια μας τα δυο"

Διαβάζω σήμερα ότι το 72,9 % των Ελλήνων θεωρούν τον Παπαδήμο, τον σωστή απόφαση. 

Άρχισε το «παπαγαλάκι» να τιτιβίζει και να μας γεμίζει με ορδές αισιοδοξίας, ο Παπαδήμος αυτό, ο Παπαδήμος το άλλο, η νέα κυβέρνηση ετούτο κι όλα καλά. 

Λέει λοιπόν το Βήμα της Κυριακής (ποιο άλλο) τα εξής: 

Σωστή απόφαση θεωρεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών την τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. 

Πιο αναλυτικά, το 72,9% θεωρεί ότι ήταν «σωστή και μάλλον σωστή απόφαση», ενώ το 20% θεωρεί ότι ήταν «λάθος και μάλλον λάθος απόφαση». 

Το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό». 

Σε ό,τι αφορά τα συναισθήματα που δημιούργησε η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο το 42,2% απάντησε «ελπίδα», το 17,4% «ηρεμία», το 8,6% «ανησυχία», το 8,5% «αδιαφορία», το 7,5% «οργή» και το «5,4%» απαισιοδοξία και φόβο. 

Στη δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος της Κυριακής και στο ερώτημα «πώς κρίνετε την επιλογή Παπαδήμου για την πρωθυπουργία της χώρας;» θετική απάντηση έδωσε το 55,6%, ενώ μάλλον θετικά απαντά το 23,5% δίνοντας ένα συνολικό ποσοστό 79,1% θετικής και μάλλον θετικής γνώμης. 

Tέλος, σε δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews, το 75% των ερωτηθέντων απαντά θετικά στην τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία της χώρας, ενώ το 61,7% υποστηρίζει τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και μετά τις βουλευτικές εκλογές. 

Λοιπόν αν είναι αλήθεια τα παραπάνω νούμερα (που πολύ το αμφισβητώ) εξάγω κάποια συμπεράσματα. 

1. Ο Έλληνας χωνεύει εύκολα. Πάει ο GAP τελείωσε όλα καλά, νέα αρχή. Κούνια που μας κούναγε δηλαδή. 

2. Ο Έλληνας τα τρώει εύκολα. 5 μέρες και του περάσανε κυβέρνηση σωτηρίας με 47 μέλη!!! Πώς θα συνεργαστούν τώρα όλοι αυτοί… είναι άλλο παραμύθι. Τα μικρά και ευέλικτα κυβερνητικά σχήματα που ήταν της μοδός τόσα χρόνια πήγαν περίπατο. 

3. Πιστεύω ακράδαντα ότι το 78% των Ελλήνων έχει φουλάρει πετρέλαιο θέρμανσης και έχει πληρώσει την πρώτη δόση του τέλους ακινήτων, γι’ αυτό είναι τόσο αισιόδοξο πλέον. 

4. Το 42,2 % απάντησε ότι ελπίζει με τη νέα κυβέρνηση, αλλά σε τι δεν μας είπε. Για τους μη γνωρίζοντες, το Δημόσιο στέγνωσε πια, όποιος μπήκε, μπήκε. Από ‘δω και πέρα μόνο αν είσαι σύζυγος υπουργού γίνεσαι. Και τώρα με τόσους υπουργούς… 

Και για να μην κουράζω, ας φτάσουμε στα Χριστούγεννα και μετά τα ξαναλέμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.