Τελευταία Νέα :

15 Φεβρουαρίου 2012

Το Ιράν διέκοψε τις εξαγωγές πετρελαίου στην Ελλάδα - update


Το Ιράν διέκοψε σήμερα τις εξαγωγές πετρελαίου σε έξι χώρες της ΕΕ (Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Πορτογαλία), όπως μετέδωσε το αγγλόφωνο ιρανικό κρατικό δίκτυο Press TV.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του δικτύου, «σε απάντηση προς τις τελευταίες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ εις βάρος του ενεργειακού και του τραπεζικού τομέα του Ιράν, η Ισλαμική Δημοκρατία σταμάτησε τις εξαγωγές πετρελαίου σε έξι ευρωπαϊκές χώρες».

Οι τιμές του πετρελαίου Μπρεντ αυξήθηκαν κατά ένα δολάριο το βαρέλι στα 118,35 δολάρια μετά την ανακοίνωση

Τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν αποφασίσει να σταματήσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν από την 1η Ιουλίου, ωστόσο η Τεχεράνη είχε προειδοποποιήσει ότι θα τις διακόψει η ίδια νωρίτερα σε «κάποιες» χώρες.Το Ιράν διαψεύδει εμπάργκο πετρελαίου κατά της Ελλάδας (15-2-2012, 15:30)
Το ιρανικό υπουργείο Πετρελαίου διέψευσε την πληροφορία του αγγλόφωνου Press TV.

«Διαψεύδουμε το δημοσίευμα... Αν υπάρξει τέτοια απόφαση, αυτή θα ανακοινωθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Το Ιράν διακόπτει τις εξαγωγές πετρελαίου του προς έξι ευρωπαϊκές χώρες», ως αντίποινα στις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εξαγωγές της χώρας, είχε μεταδώσει το κανάλι.

Σύμφωνα με το Press TV, το Ιράν σταμάτησε τις εξαγωγές προς την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Ιταλία, την Γαλλία, την Ισπανία και την Ολλανδία.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαθέτουν πετρελαϊκά αποθέματα για περίπου 120 ημέρες, κατά συνέπεια η όποια διακοπή στις εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράν δεν θα δημιουργήσουν άμεσα προβλήματα τροφοδοσίας.

Σύμφωνα με την νομοθεσία της ΕΕ, οι χώρες-μέλη οφείλουν να διατηρούν ένα συνδυασμό αποθεμάτων αργού και προϊόντων διύλισης για τουλάχιστον 90 ημέρες.

Μετά την επιβολή εμπάργκο στο πετρέλαιο του Ιράν από την Ε.Ε. πριν από μερικές εβδομάδες, ο Ιρανός υπουργός πετρελαίου είχε δηλώσει στις 4 Φεβρουαρίου ότι το Ιράν θα διέκοπτε τις εξαγωγές σε «ορισμένες» μόνο ευρωπαϊκές χώρες.

1 σχόλιο:

  1. Άντε σιγά-σιγά στα 2 ευρώ η βενζίνη. Αλλά έχω τη λύση, είναι ακριβώς πάνω δεξιά στην οθόνη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.