Τελευταία Νέα :

30 Μαρτίου 2012

Γιατί τo Αιγαίο έχει μαζέψει όλο τον κόσμο...
Το 1947 στην αρκτική Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια υποθαλάσσια οροσειρά που έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονοσοφ. Αυτή η οροσειρά γεωλογικά είναι συνεχεία της Σιβηρίας.

Το 1982 υπογράφτηκε στον ΟΗΕ το διεθνές δίκαιο της θάλασσας που καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικά μίλια από τις ακτές.  

Με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δυο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω Αρκτικής) και η Τουρκία (λόγω Αιγαίου).
  
Σύμφωνα με το δίκαιο του ΟΗΕ αν μια χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά η οποία είναι γεωλογική συνέχεια μιας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε η υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια από το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς. Επομένως η υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη η αρκτική της ανήκει !!!!!!!!!!!!!!!

Στον Βόρειο πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων και άρα η Ρωσία έχει την δυνατότητα να γίνει η μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου. Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπόγραψαν το δίκαιο οι ΗΠΑ.

Από την άλλη η Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιο δεν έχει υφαλοκρηπίδα που να έχει κοιτάσματα δεν το υπόγραψε και έθεσε ως αιτία πολέμου την εφαρμογή του στο Αιγαίο. Επομένως η Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει θα οδηγηθεί σε σύγκρουση.

Έτσι η Ελλάδα για να μην υπάρξει ποτέ η δυνατότητα να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο οδηγήθηκε στο ευρώ με την προοπτική να δεσμευτεί και να χάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα (με ένα μνημόνιο ας πούμε) αλλά για να γίνει αυτό έπρεπε να χρεοκοπήσει.
Ουσιαστικά όμως οι ευρωπαίοι και οι αμερικανοί μέσω της Ελλάδας δημιουργούν τετελεσμένο για την κατάργηση και την μη εφαρμογή του δικαίου έτσι ώστε και η Ρωσία να χάσει την αρκτική.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Πουτιν πρόσφερε 25 δις δάνειο τότε ώστε να μην πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και η Κίνα άλλα τόσα, για να μην χάσει την Αρκτική.
Γι’ αυτό τον λόγο χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης, για να μην υπάρξει ποτέ η πιθανότητα δημιουργίας τετελεσμένου στο Αιγαίο, για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου που θα μπορεί η Ρωσία να το χρησιμοποιήσει στην Χάγη (ως δεδικασμένο) και να κερδίσει την υφαλοκρηπίδα της αρκτικής.

Όμως ένα μικρό κράτος όπως είναι η Κύπρος στην προσπάθεια της να επιβιώσει (να μην μπλέξει στο ΔΝΤ) τους χάλασε τα σχέδια.
Έκλεισε διμερής συμφωνία με το Ισραήλ που όμως βασιζόταν στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Αυτό όμως ήταν και η ευκαιρία της Ρωσίας για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Για τον λόγο αυτό κατέβασε τον στόλο με το αεροπλανοφόρο στην Μεσόγειο τον Νοέμβριο του 2011.

Όμως αυτή την στιγμή το Ισραήλ έχει παγιδευτεί όπως και οι ΗΠΑ στο διεθνές δίκαιο που με αυτό κερδίζει η Ρωσία την αρκτική και αυτό δεν το θέλουν καθόλου.
Η Τουρκία νιώθει απομόνωση και γαυγίζει. Έτσι είναι όλοι παγιδευμένοι, μας έσκαψαν το λάκκο και έπεσαν οι ίδιοι μέσα.
Έτσι τώρα η Ρωσία για να ισχυροποιήσει την θέση της και την θέση της Κύπρου παίρνει και αυτή άδεια με την gazprom για εξορύξεις και μάλιστα εκεί που οι Τούρκοι την θεωρούν δική τους ζώνη.

Όμως αν γίνει αυτό τέρμα η υφαλοκρηπίδα για την Τουρκία και τέρμα η αρκτική για τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους. Γι’ τον λόγο αυτό μας πίεζαν και μας πιέζουν με τις δόσεις των δανείων και προσπαθούν να μας κατεβάσουν το κεφάλι κάτω και μιλούν για εκχώρηση κυριαρχίας. Με αυτό τον τρόπο θα μας αποδυναμώσουν ηθικά και στρατιωτικά για να είναι ποιο βέβαιο το αποτέλεσμα.

Δυο στοιχεία ακόμα που θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων:
1. το 2010 το τουρκικό ΓΕΕΘΑ μάζεψε τους καθηγητές πανεπιστήμιων και τους ρώτησε αν τα κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο δικαιολογούν το ρίσκο του πολέμου και η απάντηση τους ήταν Ναι.
2. στις 25 Ιουλίου του 2011 το ΥΠΕΞ της Ρωσίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση που προειδοποιούσε την Τουρκία να μην πειράξει την Κύπρο ειδάλλως .......... (δεν το λέω).

Ερώτηση 1η: θα επιτεθούν οι Τούρκοι είτε σε εμάς είτε στους Κύπριους με την ανοχή της Αμερικής Μέτα από ερέθισμα των Ισραηλινών;

Ερώτηση 2η: θα επιτεθούν οι Ρώσοι στην Τουρκία διότι τους χαλάει την δουλειά στον Βόρειο Πόλο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.